logo

Opdrachten

Hieronder de meest recente opdrachten die eCorné heeft verzorgd.


  • Programmaleider Bos en Hout

    Programmaleider Bos en Hout

    provincie Groningen


    Vanaf februari 2024 werk ik als Programmaleider Bos en Hout voor de provincie Groningen. Als programmaleider Bos en Hout geef ik invulling aan het uitvoeringsprogramma en de subsidieregeling. 

    Vanuit de landelijke Bossenstrategie heeft de provincie Groningen zichzelf ten doel gesteld om in 2030 10% meer bos en bomen in de provincie te realiseren. Eén boom kan zorgen voor onderdak en voedsel voor meer dan honderden soorten flora en fauna. Daarnaast leggen bomen CO2 uit de lucht vast, filteren de lucht, houden water vast en zorgen ze voor een mooiere leefomgeving.

    Het programma en de regeling richten zich op versterking van het Groninger landschap. Het gaat om aanplant van bomen langs water en wegen, houtsingels in weilanden, bomen op boerenerven, bedrijventerreinen en schoolpleinen. Maar vooral om nieuw aan te leggen bos met Groningse streekeigen bomen en struiken. Het gaat hier zowel om bos op terreinen van de provincie als op gronden van gemeentes, terreinbeheerders, agrariërs of particulieren.


  • Beleidsmedewerker natuur, landschap en landbouw

    Beleidsmedewerker natuur, landschap en landbouw

    gemeente Westerveld


    In 2023 heb ik voor de gemeente Westerveld de provinciale subsidieaanvraag Basiskwaliteit Natuur (BKN) voorbereid, afgestemd en met succes ingediend. Hiermee brengt de gemeente de natuurkwaliteit van haar te beheren openbare ruimte per landschapstype zoals houtsingels en bosjes in beeld. Vervolgens wordt de natuurwaarde opgewaardeerd door groen- en bodembeheer op maat 


    Voor Natuurvriendelijk isoleren heb ik de gemeente geadviseerd over adequate soortenbescherming van vleermuizen in te isoleren woningen. In overleg heb ik de gemeente geadviseerd vooraf ontheffing aan te vragen in combinatie met het gefaseerd uitvoeren van een soortenmanagementplan (SMP) en een werkplan natuurvriendelijk isoleren. De gelden voor dit project zijn/komen deels beschikbaar door  subsidie vanuit het Rijk.


    Verder heb ik verschillende Wabo vergunningaanvragen getoetst aan de soortenbescherming binnen de Wet natuurbescherming, en de stikstofdepositie vanuit de gebiedenbescherming.



  • Wabo vergunningverlener milieu

    Wabo vergunningverlener milieu

    gemeente Leeuwarden


    Vanaf oktober 2021 tot heden werk ik als Wabo vergunningverlener milieu bij het team Toezicht en advies, bouwen en milieu. Ik adviseer over, coördineer en behandel meldingen Activiteitenbesluit milieubeheer, milieuvergunningen en projecten in relatie tot de Wet Natuurbescherming.

  • Beleidsmedewerker natuur, landschap en landbouw

    Beleidsmedewerker natuur, landschap en landbouw

    gemeente Westerkwartier


    Van juli 2020 tot maart 2021 werkzaam als interim beleidsmedewerker natuur en landschap bij het team Buitengebied. Ik verzorgde beleidsadvisering en uitvoering van de Regiodeal Natuur inclusieve Landbouw Westerkwartier in samenwerking met gebiedspartners. Verder adviseerde ik in brede zin over natuur en landschap in verschillende projecten zoals de Houtsingel Hoofdsstructuur, randenbeheer fietspaden, weidevogelgebied Medenertilsterpolder, vergunningen voor faunabeheer en diverse omgevingsvergunningen.

  • Medewerker Uitvoering Milieubeleid

    Medewerker Uitvoering Milieubeleid 

    provincie Groningen 


    Vanaf november 2019 tot mei 2020 heeft Corné gewerkt aan de coördinatie van het provinciale luchtmeetnet en de Luchtapp van de provincie en de doorontwikkeling naar de zogenaamde Hinderapp. De Luchtapp is een webapplicatie van de provincie waarmee omwonenden en bedrijven van het industrieterrein Oosterhorn elkaar kunnen informeren over geurhinder. Aan de Luchtapp is een meetnet gekoppeld waarmee ieder uur roet, koolmonoxide en fijn stof in verschillende fracties wordt gemeten. Het meetnet is in beheer bij TNO.

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen?

Neem Contact op!

eCorne inhuren voor een opdracht

Overige opdrachten

  • Medewerker Milieu

    Medewerker Milieu 

    gemeente Sudwèst Fryslân, IJlst


    Corné heeft van augustus tot november 2019 op inhuurbasis als medewerker milieu bij de gemeente Sudwèst Fryslân gewerkt. Dit is een grote Friese plattelandsgemeente en beslaat het zuidwesten van de provincie Friesland. Hij behandelde aanvragen voor omgevingsvergunningen, onderdeel milieu, en meldingen Activiteitenbesluit af voor verschillende, voornamelijk agrarische, bedrijven.

  • Vleermuisonderzoeker Ecoreest

    Vleermuisonderzoeker Ecoreest


    In de zomer van 2018 heeft Corné vleermuisonderzoek uitgevoerd in opdracht van adviesbureau Ecoreest. Daarvoor heeft Corné op verschillende dagen tijdens de ochtend en avondschemering vleermuizen geïnventariseerd met een batdetector. Dit vond plaats op twee lokaties in de bebouwde kom van Uithuizen (Gr.). Het onderzoek is uitgevoerd conform het Vleermuisprotocol van het Netwerk Groene Bureaus. De resultaten zijn vastgelegd in twee korte rapportages.

  • Adviseur evaluatie bodemsanering bewonerscollectief

    Adviseur evaluatie bodemsanering bewonerscollectief 

    Akkrumerraklaan Utrecht


    In de periode 2014 tot en met 2016 heeft Corné het bewonerscollectief Akkrumerraklaan succesvol geadviseerd en begeleid tijdens de evaluatie van de bodemsanering daar. Dit naar aanleiding van een niet afgeronde bodemsanering van de gemeente Utrecht. De werkzaamheden bestonden uit het geven van deskundig advies en het vertalen van diverse bodemonderzoeken en evaluatierapporten naar de (gebruiks)wensen van bewoners. Een en ander vond plaats in goede samenwerking met de gemeente Utrecht, de bewoners en andere specialisten. De sanering kon alsnog worden afgerond en opgeleverd.

  • Projectleider natuurbeheer

    Projectleider natuurbeheer

    provincie Fryslân


    In 2016 en 2017 was eCorné gedetacheerd bij de provincie Fryslân als projectleider natuurbeheer. eCorné had daarvoor een overeenkomst met detacheringsbureau Het Recruitmenthuis in Drachten. De opdracht was tweeledig. Allereerst het onderzoeken van mogelijkheden voor robuust natuurbeheer in Fryslân. Ten tweede het uitwerken van het Friese beleid voor de drie thema's open akker, droge en natte dooradering binnen het agrarisch natuurbeheer (ANLb).

Share by: